EPB-eisen maken vanaf 2015 onderscheid tussen 'ingrijpende'- en 'gewone' renovaties
EPB-eisen maken vanaf 2015 onderscheid tussen 'ingrijpende'- en 'gewone' renovaties
Zo heeft de Vlaamse overheid beslist dat er een verschil is in regelgeving voor de soort verbouwing op vlak van EPB-eisen.
Delen:
Wat zijn de voor-en nadelen van sleutel-op-de-deur?
Wat zijn de voor-en nadelen van sleutel-op-de-deur?Wie kiest voor de sleutel-op-de-deurformule werkt van plan tot afwerking met ààn bouwbedrijf. Op het einde van de rit heb je een instapklare woning.
Delen:
Lichte houtsoorten zorgen voor visuele helderheid in badkamer
Lichte houtsoorten zorgen voor visuele helderheid in badkamerBlonde houtsoorten zoals eik reflecteren het licht en vergroten zo optisch kleinere badkamers.
Delen:
Annemie Turtelboom wil einde maken aan 'klein beschrijf'
Annemie Turtelboom wil einde maken aan 'klein beschrijf'De Vlaamse regering wil het huidig systeem van de registratierechten bij de aankoop van een woning hervormen. Het klein beschrijf zou daarbij voor de bijl gaan.
Delen:
10 originele hebbedingen voor in de kinderkamer
10 originele hebbedingen voor in de kinderkamerJe kan een relatief neutrale kamer vrijwel meteen opvrolijken door er enkele eye-catchers of kleurrijke elementen aan toe te voegen.
Delen:
Nieuwe editie 'Beter bouwen & verbouwen' ligt vanaf nu in de winkel
Nieuwe editie 'Beter bouwen & verbouwen' ligt vanaf nu in de winkelIn november verdiept Beter Bouwen & Verbouwen zich in de principes van het duurzaam bouwen.
Delen:
Bezoek drie inspirerende passiefhuizen tijdens 'Ecobouwers Opendeur' in Antwerpen
Bezoek drie inspirerende passiefhuizen tijdens 'Ecobouwers Opendeur' in AntwerpenOp zaterdag 8 november kan je tijdens een thematour 'Passief in Antwerpen' drie inspirerende passiefhuizen gaan bezoeken. Met dit initiatief schaart Passiefhuis-Platform zich achter de opendeurdag van Ecobouwers.
Delen:
Flamant opent de deuren van professionele showroom voor particulieren
Flamant opent de deuren van professionele showroom voor particulierenTussen 14 en 23 november kan je, als niet-professionele klant, de collecties van Flamant gaan ontdekken in hun showroom in Geraardsbergen.
Delen:
Vlaanderen te weinig ambitieus op vlak van versnelde afbouw asbest
Vlaanderen te weinig ambitieus op vlak van versnelde afbouw asbestTegen 2040 moet Vlaanderen volledig vrij zijn van asbest. Als we deze deadline willen halen, moeten er meer maatregelen genomen worden.
Delen:
Wat als je huurder wil verbouwen?
Wat als je huurder wil verbouwen?Wanneer je een woning verhuurt, dan zijn de kosten voor noodzakelijke herstellingen sowieso voor jouw rekening. Maar wat als de huurder zelf renovatiewerken wil uitvoeren, bijvoorbeeld om zijn wooncomfort te verbeteren?
Delen:
Een tweede verblijf in het buitenland blijft populair
Een tweede verblijf in het buitenland blijft populairBelgen blijven warm lopen voor een investering in buitenlands vastgoed. Daar is de cocktail van scherpe prijzen, fiscale voordelen en zonzekere locaties niet vreemd aan.
Delen:
Deze maand in Ik Ga Bouwen
De nieuwe generatie inzethaarden
Rijwoning of vrijstaande woning: de pro's en contra's
Hypothecair krediet: Onderhandelen is de boodschap
Deze maand in Beter Bouwen & Verbouwen
De principes van duurzaam bouwen + 3 voorbeeldprojecten
Op weg naar bijna-energieneutraal: De normen van nu en morgen
Vloerverwarming vs. radiatoren: Op zoek naar optimaal comfort
Meest gelezen op Ik Ga Bouwen.be
1
Wat zijn de voor-en nadelen van sleutel-op-de-deur?
2
Houten vloeren voor een kleiner budget
3
De gratis verzekering 'accidenteel overlijden'
4
Zwembad met betonlook
Eric Cloes over de woonvormen van de toekomst: 'Iedereen zal water bij de wijn moeten doen'
Eric Cloes over de woonvormen van de toekomst: 'Iedereen zal water bij de wijn moeten doen'Hoofdredacteur van Beter Bouwen & Verbouwen', en zusterblad 'Ik Ga Bouwen & Verbouwen', Eric Cloes voelt in zijn column van het nieuwe nummer woonvormen van de toekomst aan de tand.
Delen:
In beeld: een energiezuinige woning met pure materialen
In beeld: een energiezuinige woning met pure materialenMet een bescheiden budget bouwde architect Geoffrey Noàl een moderne woning op een ondankbaar perceel in de buurt van Luik.
Delen:
Louis Danvers
Het klein beschrijf is asociaal
? Hans Brockmans
Delen: