Een nieuwe entree in beton

Een nieuwe entree in beton

Omdat de voorgevel dreigde in te storten, waren de eigenaars van een woning in Haspengouw verplicht om belangrijke renovatiewerken te starten. De architect koos - zowel om structurele als om esthetische redenen - voor beton.

Een verdoken woning

Een verdoken woning

Op een rustige wijk in Tienen springt een compacte woning in het oog omwille van zijn atypische opvatting: het gelijkvloerse niveau ligt ondanks het vlakke terrein deels ondergronds. Wie binnenkijkt, kan bovendien niet naast de centrale rol van beton kijken. Een budgettaire keuze die ook esthetische en functionele voordelen biedt.

Uitbreiding met een smoel

Uitbreiding met een smoel

In de groene glooiingen aan de rand van Overijse is het rustig wonen. Niet alleen rustig, maar ook stijlvol. Dat bewijst architect Saidja Heynickx met een uitbreiding van een jaren 50 woning aan de smalle Drogenberg. Passanten kunnen er niet naast de uitbreiding met een betonnen sokkel en een terracotta kleurige verdieping kijken.

Beton en natuur: een prima huwelijk

Beton en natuur: een prima huwelijk

De eigenaars beschikten over heel wat ruimte aan straatzijde, vóór hun huis dus, en ze besloten deze nuttig maar vooral ook stijlvol in te richten. Ze kozen voor allerlei elementen in beton. Beton past dankzij zijn veelzijdigheid in vormen, kleuren en texturen, en dankzij zijn duurzaamheid perfect in dit project.

Beton in beeld

Beton in beeld

Bekijk hier foto's van verschillende realisaties met beton.