In beeld: Flat met alle typische gebreken uit jaren '50 ondergaat luchtige metamorfose

In beeld: Flat met alle typische gebreken uit jaren '50 ondergaat luchtige metamorfose

Achter de gele bakstenen gevel van een Brusselse woning uit de jaren 1950 ligt een parel van een appartementje verborgen, smaakvol gerenoveerd. De ruimtes werden opengetrokken en gereorganiseerd, zodat het licht er nu rijkelijk binnenstroomt. Het luchtige geheel hoeft in niets onder te doen voor ruimer bemeten flats.

In beeld: Stadswoning zet groen in de kijker

In beeld: Stadswoning zet groen in de kijker

Voldoende volume tussen gemene muren in, maximaal natuurlijk licht en voeling met de natuur in hartje stad - dat zijn de troeven van dit project, een realisatie van architectentandem Ofer Levy en Daniele Wagner. Achter de smalle, bijna blinde gevel wacht een verrassing van formaat.