Saint-Gobain lanceert anticondensbeglazing

25/05/16 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Ik Ga Bouwen

De huidige energie-eisen vragen om goed geïsoleerde ramen, met lage U-waardes. Het risico bestaat dan echter dat er zich op bepaalde dagen, condens vormt op de buitenkant van het raam.

Saint-Gobain lanceert anticondensbeglazing

© Saint-Gobain

De huidige energie-eisen vragen om goed geïsoleerde ramen, met lage U-waardes (hoe lager de U-waarde, hoe beter een raam isoleert). Het risico bestaat dan echter dat er zich op bepaalde dagen, condens vormt op de buitenkant van het raam, vooral wanneer het 's nachts nog koud en vochtig is. Dit komt omdat de buitenste beglazing kouder is dan de temperatuur buiten, waardoor de lucht op het raam zal condenseren. Saint-Gobain Glass wil dit risico beperken met SGG VIEWCLAER, een speciale anticondensbeglazing. De buitenzijde van het buitenste glasblad is voorzien van een coating die de warmte in het glas vasthoudt, waardoor de temperatuur ervan iets hoger ligt.

Deze anticondensbeglazing kan perfect gecombineerd worden met low e-coatings aan de binnenkant van de beglazing (voor een nog betere isolatie) of met extra heldere beglazing.

Richtprijs: op aanvraag

www.saint-gobain-glass.com

Postcode

Onze partners