Natuurlijk, recycleerbaar en Belgisch: isolatie van hennep en kalk

08/12/14 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

In 2011 startten twee Belgische ingenieurs samen een onderzoeksproject naar een performant isolatiemateriaal dat niet uit de petrochemische industrie afkomstig is, en met een voorkeur voor lokale producten van lokale leveranciers.

Natuurlijk, recycleerbaar en Belgisch: isolatie van hennep en kalk

De isolatieblokken van hennep en kalk © Isohemp

Het resultaat van hun onderzoek brengen ze nu op de markt onder de naam IsoHemp, een isolatieblok op basis van kalk en hennep, 100 % natuurlijk en recycleerbaar. Naast de isolerende kwaliteiten, draagt de natuurlijke samenstelling van de blokken bij tot een goede vochtregulering in huis.

Het materiaal is bovendien geluiddempend én weer-, vuur- en vorstbestendig. De grote, maar lichte blokken zijn makkelijk en snel te plaatsen, en zijn geschikt voor nieuwbouw (als aanvulling op dragende structuren), renovaties (buiten- of binnenisolatie) óf voor het optrekken van binnenmuren.

Om de productieketen zo kort mogelijk te houden, is de kalk in de IsoHemp-blokken afkomstig uit Belgische groeves en wordt hennep gekweekt op velden in de buurt van de fabriek in Fernelmont. (SDM/VH)

www.isohemp.be

Postcode

Onze partners