Isoleren met hennepwol

23/06/14 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:39

Bron: Ik Ga Bouwen

Hennepisolatie is op zich niet nieuw, je vindt het tegenwoordig al onder de vorm van matten of op rollen voor de isolatie van vloeren, wanden en daken. Nieuw is dat het isolatiemateriaal nu ook verkrijgbaar is onder de vorm van "hennepwol".

Isoleren met hennepwol

Hennepisolatie is op zich niet nieuw, je vindt het tegenwoordig al onder de vorm van matten of op rollen voor de isolatie van vloeren, wanden en daken. Nieuw is dat het isolatiemateriaal nu ook verkrijgbaar is onder de vorm van "hennepwol", losse hennepvezels, die volgens de firma's Chanvreco en Biolis éco-construction beter geschikt zou zijn voor de isolatie van onregelmatige oppervlakken, waar andere vormen misschien niet goed aansluiten op het te isoleren oppervlak, zoals een gewelfd kelderplafond of een ongelijke vloer.
Het materiaal, dat de naam EASYhemp kreeg, is eenvoudig te plaatsen in een bekisting of een houten structuur. De isolatiekwaliteiten van hennep zijn vergelijkbaar met die van andere isolatiewollen, zoals glaswol bijvoorbeeld, en het materiaal is bovendien een goede vochtregulator. EASYhemp is verkrijgbaar in balen van ongeveer 25 kilogram.

Richtprijs:1,80 euro/kg
www.easyhemp.be, www.biolis.be


Postcode

Onze partners