De bouwsteen heruitgevonden

28/10/13 om 12:15 - Bijgewerkt om 12:15

Bron: Ik Ga Bouwen

Bouwen met een traditionele baksteen vereist veel voorbereiding en geschoolde bouwvakkers. Bovendien is baksteen niet maatvast (klei krimpt tot 10%). Maar dankzij Bramstone is het bouwen van een muur voortaan kinderspel, ook voor onhandige Harry's.

De bouwsteen heruitgevonden

© Eucomat

Bouwen met een traditionele baksteen vereist veel voorbereiding en geschoolde bouwvakkers. Bovendien is baksteen niet maatvast (klei krimpt tot 10%). Maar dankzij Bramstone, een nieuwe en unieke bouwsteen van 60 cm lang en +/- 16 kg zwaar, is het bouwen van een muur voortaan kinderspel, ook voor onhandige Harry's.

De stenen hebben een grote maatvastheid - het enige waar je moet voor zorgen is een vlakke vertrekbasis -, zijn makkelijk hanteerbaar dankzij het mobiele handvat (minder belastend voor de rug!) en zelfmodulerend (men hoeft geen mortel). Ook qua afwerking is de steen interessant want in de holle uitsparingen kunnen gemakkelijk technische leidingen worden aangebracht. Bramstone is ten slotte ook een ecologisch product want hij wordt gemaakt van puimsteen, een steensoort die ontgonnen en niet gebakken wordt en bovendien een goede thermische waarde noteert. Bramstone wordt in België verdeeld door EuCoMat.

Peter Geens en Anne Mertens

www.eucomat.eu

Postcode

Onze partners