Van benepen zolder tot royale leefruimte

Van benepen zolder tot royale leefruimte

Een bungalow uit 1984 werd uitgebreid met een extra volume. Zo werd de zolder, die vroeger onhandig onder het hellend dak zat, omgetoverd tot een volwaardige leefruimte. Speelse doorzichten behouden het contact met de rest van de woning.

Nieuwe dimensie

Nieuwe dimensie

Een sombere, krappe woning werd licht, open en ruimer. Met de hulp van architect Julien Déom, groeide het tweede verblijf van een gepensioneerd stel uit tot een leuke woning voor langere vakanties.

Uitbreiding in de diepte

Uitbreiding in de diepte

Een woning uitbreiden met 85 m² bewoonbare oppervlakte, terwijl de verkavelingsvoorschriften hier geen ruimte toe laten: noch in de hoogte, noch achteraan.

Herinterpretatie van een jaren 50-woning

Herinterpretatie van een jaren 50-woning

Een charmante woning uit 1958, midden tussen de naaldbomen, kreeg een nieuw interieur: eigentijds maar met duidelijke referenties naar de oorspronkelijke architectuur en de sfeer van de jaren 50.

Het grote huis op de prairie

Het grote huis op de prairie

Veel licht, horizontale lijnen, prachtige ruimtes en grote raamopeningen die veel verschillende uitzichten bieden. Het is de hedendaagse versie van een oude boerderij, te midden van de landbouwgronden in het mooie Pajottenland.

Tussen hemel en aarde

Tussen hemel en aarde

Hij stond oorspronkelijk wat verloren op een groot perceel. Maar sinds de bungalow uit de jaren 80 is omgebouwd en uitgebreid tot een volwaardige woonplek, zijn zelfs de buren er jaloers op.

Wonen in een oude officierswoning

Wonen in een oude officierswoning

Het Schietveld, een militair domein in Brasschaat bij Antwerpen, is nog deels door militairen in gebruik.

Speelse puzzel

Speelse puzzel

Hoewel het langs een steenweg met traditionele woningen ligt, is dit gebouw uitgegroeid tot een referentiepunt in de omgeving, net als een kerk of een ziekenhuis.

Afgewerkt tot in de puntjes

Afgewerkt tot in de puntjes

Het bouwperceel was niet breed maar ook de architectuur noopte tot compact bouwen.

Uitbouw met privésuite

Uitbouw met privésuite

De eigenaars van deze typische bungalow uit de jaren 60 hadden behoefte aan extra ruimte. En vooral aan privéruimte!

Verloren doorgang wordt centrale plek

Verloren doorgang wordt centrale plek

Door het verplaatsen van de keuken naar een verloren doch centraal gelegen doorgang creëerde interieurarchitecte Nancy Cool een woning met een totaal andere sfeer.

Met een knipoog naar het verleden

Met een knipoog naar het verleden

Het architectenbureau verenigde het authentieke karakter van de woning met energiezuinige en duurzame elementen.

Gelijkvloers wonen

Gelijkvloers wonen

Deze schijnbaar klassieke bungalow kreeg een moderner jasje aangemeten.

Een uitstulpende box

Een uitstulpende box

De nood aan meer ruimte en privacy heeft geleid tot een geslaagde en praktische verbouwing van deze woning.

Een plek om te leven

Een plek om te leven

Dit vervallen pand uit 1920 werd omgetoverd tot een ruime woning, bruisend van frisheid en leven onder actieve impuls van een echtpaar architecten.

Wonen en werken in een oude hoeve

Wonen en werken in een oude hoeve

In 2007 kochten dierenarts Piet en zijn partner Isabelle een oude en vervallen hoeve in Gaasbeek bij Lennik.

Een tweede jeugd

Een tweede jeugd

Dit dertig jaar oude huis, gelegen in een verkaveling, beleeft dankzij de ingreep van het atelier //arts&architecture een tweede jeugd.

De charme van oude stenen

De charme van oude stenen

Langs een veldweg aan de rand van het dorp liggen een aantal gebouwen uit het begin van de 19de eeuw die samen een woonerf vormen.