Mauritshuis wint Nederlandse renovatieprijs Gulden Feniks 2015

09/06/15 om 10:00 - Bijgewerkt op 11/06/15 om 14:03

De uitbreiding en renovatie van het Mauritshuis heeft de NRP Gulden Feniks ontvangen. Het is dé prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.

Mauritshuis wint Nederlandse renovatieprijs Gulden Feniks 2015

Mauritshuis © Ivo Hoekstra/Mauritshuis, Den Haag

Niets dan lovende woorden voor de renovatie van het Mauritshuis in Den Haag, zo blijkt uit het juryrapport. "Het Mauritshuis is een showcase van vakmanschap en een topper als museum", meent de jury. "Geniale interventies zijn de ondergrondse verbinding en de drie glazen liften, waarvan vooral die van het Mauritshuis zelf indrukwekkend innovatief is. De detaillering is subliem, evenals de combinatie van renovatie van het oude monument met gedurfde technische innovatie."

" Architect Hans van Heeswijk durft met veel gevoel voor de kwaliteit van oudbouw briljante moderne ingrepen te doen. Een dikke pluim ook voor de slimme manier waarop een groot deel van de renovatie bekostigd werd."

"Topstukken uit de schilderijencollectie gingen op tournee rond de wereld om geld op te halen voor de renovatie. Zo kwam het Mauritshuis in de positie om het project zelf aan te sturen. Hierdoor waren de lijnen kort, verliep het projectoverleg efficiënt en werd geen geld over de balk gesmeten."

Het Mauritshuis is in de ogen van de jury hiermee een schoolvoorbeeld van voortreffelijk opdrachtgeverschap.

Lees meer over:

Postcode

Onze partners