In beeld: creatief rijhuis met daglicht in elke hoek

10/01/18 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

De uitgeleefde rijwoning in het centrum van Beveren was het ideale uitgangspunt voor opdrachtgevers Ditte en Nicolas. Het huis was bouwvallig, maar de basis was prima, met hoge plafonds en veel mogelijkheden. De architecten van Van Halewyck & Marco begeleidden hen van start tot finish.

Ditte studeerde nog en Nicolas was net bezig met het opstarten van een eigen zaak toen ze de woning kochten. Voor de renovatie deden ze een beroep op architect Matthias Van Halewyck, de broer van Nicolas' vennoot. Die had net met architect Maria Marco een eigen bureau opgericht. Dat schepte een band en het klikte meteen tussen de architecten en de opdrachtgevers. "Het was bijzonder prettig om met jonge architecten samen te werken, die nog niet te bekend waren", aldus Nicolas.

Aangezien het budget van Ditte en Nicolas beperkt was, wilden ze de inbreng van de architecten weliswaar beperken tot een wind- en waterdichte afwerking, maar het liep anders. De architecten werkten stap voor stap samen met hen de woning tot in de puntjes af.

Tekst: Agnes Mus

Lees de volledige reportage in Ik Ga Bouwen 407.

Onze partners