Renovatie openMeer over Renovatie open

Renovatie halfopenMeer over Renovatie halfopen

Pittoresk & modern

Pittoresk & modern

Dit kleine, cottageachtige huisje uit de jaren dertig kreeg na een verbouwing twee ...

Tweede jeugd

Tweede jeugd

Deze rijwoning in de Brusselse gemeente Schaarbeek was somber, uitgeleefd en zelfs ...

Renovatie geslotenMeer over Renovatie gesloten

In beeld: Minimaal budget, maximaal effect

In beeld: Minimaal budget, maximaal effect

Een jonge architecte toverde een verouderde bel-etagewoning in het centrum van Kessel-Lo om tot een eigentijdse eengezinswoning. ...

In beeld: Een boomhut in de stad

In beeld: Een boomhut in de stad

Deze woning werd met zorg neergeplant in een tuin in het historische hart van Doornik. Ze biedt plaats aan twee studio's, en omarmt ...

Welke verbouwingen doe je beter (niet) zelf?

Welke verbouwingen doe je beter (niet) zelf?

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Als handige harry kan je gemakkelijk zelf een deel aan je huis verbouwen. Toch besteed ...

In beeld: strakke woning reikt naar Antwerpse hemel

In beeld: strakke woning reikt naar Antwerpse hemel

Hoog, hoger, hoogst. Architect Hansi Ombregt reikte met zijn gezinswoning enthousiast naar de Antwerpse hemel. Maar liefst vijf verdiepingen telt deze constructie. Een intrigerende mix van strakke vlakken en een trap die speelse sprongen maakt.

In beeld: Bescheiden rijhuis wordt opengetrokken

In beeld: Bescheiden rijhuis wordt opengetrokken

Een kleine donkere rijwoning met veel tussenwanden. Maar wel een met troeven: gelegen in een fijne wijk in het hogere gedeelte van Luik met een panoramisch uitzicht op de stad. Architecte Corinne Simon benutte het potentieel van het pand door het naar buiten open te trekken en het licht tot in elke hoek te laten doordringen.

In beeld: cocon van licht op de zolderverdieping

In beeld: cocon van licht op de zolderverdieping

Om hun nestje op de zolderverdieping van een woning in Brussel te verbouwen, deden de eigenaars een beroep op architect Le-Nhu Dao van architectuurbureau DAO.

In beeld: creatief rijhuis met daglicht in elke hoek

In beeld: creatief rijhuis met daglicht in elke hoek

De uitgeleefde rijwoning in het centrum van Beveren was het ideale uitgangspunt voor opdrachtgevers Ditte en Nicolas. Het huis was bouwvallig, maar de basis was prima, met hoge plafonds en veel mogelijkheden. De architecten van Van Halewyck & Marco begeleidden hen van start tot finish.