Winnaars Wienerberger Brick Awards zijn bekend

04/05/12 om 08:39 - Bijgewerkt om 08:39

Bron: Ik Ga Bouwen

Vijf internationale architecten zijn in het stadhuis van Wenen beloond voor hun uitstekend werk bij projecten waar bakstenen als bouwmateriaal gebruikt werden.

Winnaars Wienerberger Brick Awards zijn bekend

© Bieke Claessens

De prijs, uitgereikt door werelds grootste baksteenproducent, wil de aandacht leggen op succesvolle voorbeelden van moderne architectuur met bakstenen. Bij de award hoort een geldprijs van 27.000 euro. In totaal werden 50 projecten vanuit 28 landen gereduceerd tot enkele finalisten. De jury bestond uit architecten Plamen Bratkov, Rudolf Finsterwalder, Hrvoje Hrabak, John Foldbjerg Lassen en Zhang Lei.

De vijfkoppige jury koos de Zuid-Afrikaanse Peter Rich als winnaar van de categorie 'Speciale constructie met bakstenen' voor het Mapungubwe Interpretation Center in Zuid-Afrika. De categorie 'Niet residentieel' werd gewonnen door de Schotse firma NORD. Onze eigen Belgische architect Bart Lens overtuigde de jury in de categorie 'Enkele familiewoning' met zijn project genaamd 'The Rabbit Hole'. De Portugese architecten Fransisco en Manuel Aires Mateus kregen de prijs in de categorie 'Residentieel gebouw'. Ten slotte kreeg Pavol Panak de prijs in de categorie 'Conversion'.

"Met de Wienerberger Brick Awards willen we innovatieve projecten die gebruik maken van bakstenen onder de aandacht brengen", zegt CEO van Wienerberger Heimo Scheuch. (RDM)

Lees meer over:

Postcode

Onze partners