Warm jasje van kurk

20/02/15 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Het Limburgse bedrijf Iso-Kurk pakt uit met een bijzondere manier van gevelrenovatie en gevelisolatie: spuitkurk.

Warm jasje van kurk

In de Canadese stad Toronto is een driejarig jongetje donderdag doodgevroren bij een nachtelijke wandeling. Dat berichtten lokale media. De kleuter kroop midden in de nacht uit zijn warme bedje en trok bij een gevoelstemperatuur van -30 graden Celsius de straat op. Hij had alleen een t-shirt, een luier en laarsjes aan. Niemand had iets gemerkt, tot 's morgens. De opnames van een bewakingscamera toonden dat de kleine Elijah alleen het huis verlaten had. Het lichaam van het jongetje werd tussen twee bungalows ontdekt. Alle hulp kwam te laat. Volgens de politiechef van Toronto is de hele stad in rouw. © BELGA

Het Limburgse bedrijf Iso-Kurk pakt uit met een bijzondere manier van gevelrenovatie en gevelisolatie: spuitkurk. Behalve goede thermische prestaties, scoort kurk ook goed op het vlak van geluidsisolatie. Bovendien werkt het materiaal brandwerend, ademt het, is het waterdicht en ecologisch interessant.

De natuurlijke kurkvezels worden verwerkt tot een emulsie en met behulp van een spuitmachine op de ondergrond gespoten, vandaar ook de naam. Spuitkurk kan worden aangebracht op gevels en muren en hecht zich aan alle oppervlaktes: van hout over metaal tot steen of beton. De ondergrond hoeft alleen stabiel en stofvrij te zijn. Spuitkurk zou zelfs als dakisolatie gebruikt kunnen worden. Door toevoeging van een pigment is spuitkurk ook in een breed kleurengamma verkrijgbaar.

Richtprijs: 40 euro/m2, excl. btw

www.iso-kurk.be

Paleis 5 Stand 617

Postcode

Onze partners