Vlaamse renovatiepremie wordt hervormd

03/10/14 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Bron: Ik Ga Bouwen

De Vlaamse renovatiepremie wordt grondig hervormd. Dat laten de nieuwe Vlaamse ministers van Wonen en Begroting Liesbeth Homans en Annemie Turtelboom vrijdag weten. De premie wordt voortaan uitbetaald als belastingvermindering.

Vlaamse renovatiepremie wordt hervormd

© Xella/Multipor

De Vlaamse renovatiepremie wordt grondig hervormd. Dat laten de nieuwe Vlaamse ministers van Wonen en Begroting Liesbeth Homans en Annemie Turtelboom vrijdag weten. De premie wordt voortaan uitbetaald als belastingvermindering. Sinds 2007 kan een premie worden aangevraagd voor renovaties van meer dan 10.000 euro. Afhankelijk van het inkomen bedraagt die tot 30 procent van de investeringskost, met een plafond van 10.000 euro. Door de jaren heen werd wel het aantal werken beperkt dat voor de premie in aanmerking komt.

De premie wordt nu grondig hervormd. Ze zal niet langer worden uitbetaald in de vorm van een subsidie, maar als belastingvermindering, gespreid over drie jaar. De voorwaarden en bedragen blijven hetzelfde, maar de uitbetaling wijzigt dus vanaf 1 november. (BELGA)

Postcode

Onze partners