Vlaams minister-president Geert Bourgeois opent Open Wervendag

22/05/16 om 11:52 - Bijgewerkt om 12:55

Bron: Belga

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en bisschop Luc Van Looy hebben zondag in Gent de tiende editie van de Open Wervendag geopend. Ze deden dat in het Sint-Baafshuis, waarna ook de werven van het stadhuis en de Sint-Baafskathedraal werden bezocht.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois opent Open Wervendag

In de bouwsector staan op dit moment meer dan 12.000 vacatures open. De sector is dringend op zoek naar ingenieurs en techniekers, maar ook naar arbeiders zonder diploma. Om die mensen aan te trekken, is er al voor de negende keer open wervendag. De hele dag kan je 170 werven in ons land bezoeken. © BELGA

Bijna 200 bouwbedrijven gooien zondag de deuren open voor het grote publiek. In Gent gaf Vlaams minister-president Geert Bourgeois de aftrap van de Open Wervendag, een initiatief van de confederatie Bouw.

"De bouw is in Vlaanderen erg belangrijk. Rechtstreeks is die verantwoordelijk voor 92.000 directe jobs, naast heel wat indirecte jobs. De bouwsector is de generator van de welvaart." Bourgeois deed in Gent een oproep naar Europees commissaris Marianne Thyssen (CD&V) om voet bij stuk te houden in haar voorstel om de loonvoorwaarden voor gedetacheerde werknemers in de EU gelijk te schakelen. "Om op die manier een einde te maken aan de oneerlijke concurrentie in Europa."

Restauraties

De Vlaamse regering besteedt jaarlijks zowat 80 miljoen euro aan de restauratie van gebouwen. Zo ook aan de Sint-Baafskathedraal. De fase van de torenrestauratie is bijna afgerond. Nog voor het bouwverlof zal de stelling met 30 meter worden afgebroken. Eind 2016 of ten laatste begin 2017 zal de stelling helemaal verdwijnen. Voor de restauratie van de kathedraal breekt dan een nieuwe fase aan: de restauratie van de kranskapellen.

Door een herdenking voor de slachtoffers van 22 maart in Brussel, kon Bourgeois zich enkel beperken tot het doorknippen van het lint samen met onder meer bisschop Van Looy, Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers en Gents schepen Tom Balthazar. (Belga)

Postcode

Onze partners