Van den Bossche wil voordelige leningen voor energiezuinige bouwers

21/01/13 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

Bron: Ik Ga Bouwen

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) wil dat banken gunstigere leningen toekennen aan mensen die energievriendelijk willen bouwen.

Van den Bossche wil voordelige leningen voor energiezuinige bouwers

© Belga

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) wil dat banken gunstigere leningen toekennen aan mensen die energievriendelijk willen bouwen. Die voordelige lening zou bouwers in staat moeten stellen de meerkost van energiezuinig bouwen te dragen.

De minister gaat hierover met de banken praten. Energiezuinig bouwen (strenger bouwen dan de gangbare normen) is duurder dan gewoon bouwen, maar dankzij de lagere energiefactuur betaalt die investering zich op termijn terug.

"Het probleem is echter dan mensen vaak van de bank te weinig kunnen lenen om de meerkost van energiezuinig bouwen te overbruggen. Nochtans zullen die mensen door hun lagere energiefactuur juist in staat zijn om wat meer af te betalen", legt het kabinet-Van den Bossche uit.

De minister vroeg en kreeg van de Vlaamse regering de toelating om hierover met de verschillende banken te overleggen. (Belga/RDM)

Postcode

Onze partners