Nieuwe editie 'Beter bouwen & verbouwen' vanaf nu in de winkelrekken

19/02/15 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:00

Met Batibouw in aantocht is dit gloednieuwe nummer van 'Beter bouwen & verbouwen' het perfecte naslagwerk om uw eventuele bezoekje aan de bouwbeurs goed voor te bereiden.

Nieuwe editie 'Beter bouwen & verbouwen' vanaf nu in de winkelrekken

Het sprookje van de drie biggetjes kende in de loop der eeuwen een hele reeks varianten en herinterpretaties. Maar wist je dat in de originele versie uit de 18e eeuw, de wolf de eerste twee biggetjes verorbert nadat hij hun huisjes van stro en hout heeft omvergeblazen? En dat het derde biggetje, dat een huis bouwde van baksteen en overeind bleef, de wolf uiteindelijk gaart in een kruidenbouillon en oppeuzelt? Gelukkig klinkt het sprookje dat wij te horen kregen iets minder wreed.

Hier lees je een nieuwe versie van het sprookje, getiteld "De drie biggetjes en de schildpad". Het gaat als volgt: "Drie biggetjes besloten het ouderlijke huis te verlaten om op eigen pootjes te gaan staan. Hoewel ze niet akkoord gingen over de manier waarop ze zouden wonen, trokken ze samen naar de beurs van de schildpad om te weten te komen hoe ze een degelijk huis moesten bouwen. De eerste besloot te bouwen met stro, de tweede met hout, de derde met baksteen. Toen hun huis klaar was, kregen ze bezoek van de grote boze wolf. Hij beval het eerste biggetje uit zijn huis te komen, anders zou hij het omverblazen. Het biggetje weigerde en de wolf hoestte en proestte, maar zonder resultaat. De wolf onderschatte de degelijkheid van het huis. Ook bij de twee andere biggetjes moest de wolf hongerig en buiten adem afdruipen. De drie biggetjes vierden deze aftocht uitbundig en nodigden ook de schildpad uit om hem te bedanken voor de kwaliteit van hun huizen."

Uiteraard is deze moderne versie met een korrel zout te nemen. Toch blijft de boodschap meer dan ooit actueel: "wie zich goed informeert, staat sterker". Zoals elk jaar ontvangt de schildpad je met open armen. Of je nu op zoek bent naar advies over bouwsystemen of materialen, of naar een betrouwbare aannemer bij jou in de buurt, de exposanten op Batibouw helpen je met veel plezier verder. Bovendien kun je dankzij de Batibouw-catalogus, gratis aangeboden bij het magazine, je bezoek aan de beurs grondig voorbereiden. Je vindt er een parcours met gedetailleerde plannen van de verschillende paleizen en alle gegevens van de exposanten, zodat je nadien makkelijk contact kunt opnemen. In het magazine stellen we dan weer een honderdtal nieuwe producten voor die je dit jaar op de beurs kunt ontdekken. Misschien toch deze tip: wil je een persoonlijk onthaal, tracht dan de grote massa tijdens de weekends te vermijden. De inrichting van je woning is wel een verlofdag waard.

En mocht het toch gebeuren dat je geen antwoord krijgt op al je vragen, dan vind je het hoogstwaarschijnlijk hier. Wij doen er immers alles aan om je het hele jaar door met raad en daad bij te staan, en dat al meer dan dertig jaar.

Veel leesplezier en voor iedereen die gaat, een fijne Batibouw!

Eric Cloes

Hoofdredacteur

Postcode

Onze partners