Jongeman woont in houten doos in appartement vrienden

30/03/16 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:55

Een 25-jarige illustrator uit San Francisco kon zich geen eigen appartement veroorloven, dus bouwde hij een 'slaapkamer' in het appartement van vrienden. Zo bespaart hij heel wat geld.

Peter Berkowitz werkte vroeger als kok in New York, maar besloot om zijn droom na te jagen en professioneel illustrator te worden in San Francisco. Toen hij op zoek ging naar een appartement ondervond hij dat de appartementen er ten eerste erg duur zijn en ten tweede vaak een grote woonkamer hebben, maar niet veel slaapkamers.

Peter bedacht dus een oplossing om betaalbaar samen te huizen met zijn vrienden. De illustrator bouwde een grote, houten doos, waarin hij een bed zette en een uitklapbaar bureau timmerde. Via zijn website legt hij uit dat hij op die manier maar de helft van de huurprijs betaalt. Hij telt iedere maand 400 dollar neer, terwijl de meeste van zijn vrienden 800 dollar betalen. De bouw van de doos kostte 1.300 dollar in totaal.

De slaapkamer mag dan wel erg klein zijn, volgens de inwoner is het heel comfortabel. Alleen aankleden vergt wat oefening: 'Mijn broek aantrekken is een soort vergevorderde yoga.' Peter liet zich inspireren door Japanse capsulehotels voor het ontwerp. 'Het lijkt misschien gek om in zo'n doos te wonen, maar de huizenmarkt in deze buurt is veel gestoorder.'

Wie geïnteresseerd is om een gelijkaardige slaapkamer te bouwen, mag hem altijd mailen. Peter staat open voor vragen en als je in zijn buurt woont, wil hij zelfs komen helpen timmeren. (LP)

Onze partners