Heijmans schrapt 200 banen bij woningbouw

08/11/12 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:12

Bron: Ik Ga Bouwen

Het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans gaat ongeveer 200 banen schrappen bij zijn woningbouwdivisie. Het banenverlies wordt doorgevoerd in Nederland, de Belgische divisie is niet getroffen.

Heijmans schrapt 200 banen bij woningbouw

© Thinkstock

Het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans, ook actief in België en Duitsland, gaat ongeveer 200 banen schrappen bij zijn woningbouwdivisie. Het banenverlies wordt doorgevoerd in Nederland, de Belgische divisie is niet getroffen.

Heijmans heeft te kampen met teruglopende volumes en smalle marges bij woningbouw en voelt zich daardoor gedwongen de organisatie aan te passen. In het vierde kwartaal wordt een reorganisatieplan uitgewerkt, aldus het bouwbedrijf. Het aantal verkochte woningen kwam tot en met oktober uit op 846, tegen 961 in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet bleef in het derde kwartaal stabiel op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Ook de orderportefeuille bleef stabiel op ruim 2,1 miljard euro. Heijmans boekte goede resultaten bij integrale projecten bij wegen en civiel in Nederland en België. (Belga/RDM)

Postcode

Onze partners