Expo 'Beyond Architecture' in Roeselare

08/06/15 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:17

Juni staat volledig in het teken van architecteur in de Directeursoning van Roeselare. De expo 'Beyond Architecture' toont het werk van schilder Wim Carrein en fotograaf Alex De Bruycker, die de architectuur beiden vanuit een persoonlijke invalshoek benaderen.

Expo 'Beyond Architecture' in Roeselare

© Alex De Bruycker

De link met architectuur is voor Roeselarenaar Wim Carrein bijna vanzelfsprekend. Vanuit zijn opleiding als architect is zijn liefde voor deze thematiek zo groot dat het ook zijn schilderoeuvre beheerst. "Als architect ben ik geen dromer, maar word ik geïnspireerd door de dagelijkse realiteit. Wat is zie neem ik eerst fotografisch in me op om het dan vanuit een soort dagdromerij op doek weer te geven. Mijn werk is sober en tast naar wat fundamenteel is."

Ook fotograaf Alex De Bruycker uit Maarkedal laat uit zijn keuzes en onderwerpen een grote bewondering blijken voor architectuur. Hij maakt als het ware een portret van een gebouw en kiest voluit voor sfeer.

" Wie een gebouw in al zijn glorie wil zien, moet er maar naar gaan kijken", stelt de fotograaf. "Ik presenteer eerder een detail van een gebouw of creëer een nieuw beeld waarbij het gebouw vaak niet herkenbaar wordt weergegeven."

Expo 'Beyond Architecture' in Roeselare

© BA

De tentoonstelling opent met een vernissage op vrijdag 5 juni om 19u. Daarna kan je 'Beyond architecture' gratis bezoeken tussen 6 en 28 juni, telkens van woensdag tot en met zondag tussen 14u. en 18u. in de Directeurswoning, Hendrik Consciencestraat 10, 8800 Roeselare.

Postcode

Onze partners