Deze zonnepanelen draaien mee met de zon

12/09/14 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Bron: Ik Ga Bouwen

Waarom zouden zonnepanelen rendement moeten verliezen omdat de zon toevallig aan de verkeerde kant staat? En dat terwijl de natuur daar al een simpele oplossing op heeft gevonden? Smartflower ontleende zijn idee aan de zonnebloem.

Deze zonnepanelen draaien mee met de zon

Waarom zouden zonnepanelen rendement moeten verliezen omdat de zon toevallig aan de verkeerde kant staat? En dat terwijl de natuur daar al een simpele oplossing op heeft gevonden?

Smartflower ontleende zijn idee aan de zonnebloem: zijn fotovoltaïsche zonnepanelen draaien met de zon mee. Ook het design van de installatie is een knipoog naar de zonnebloem. Ze bestaat uit 18 vierkante meter zonnepanelen, goed voor een vermogen van 3kWp, die worden gestuurd door een gps. De installatie vouwt zichzelf automatisch open en weer dicht als er te weinig licht of te veel wind is. Smartflower is een Oostenrijks product, maar wordt in België verkocht door het installatiebedrijf Vorsselmans in Wuustwezel. Dat bedrijf plaatste zonet de eerste Smartflower in ons land, bij bouwonderneming Jos Dejongh in Kalmthout. (IDB)

www.vorsselmans.be

Postcode

Onze partners