Eric Cloes
Eric Cloes
Eric Cloes is hoofdredacteur van Ik ga Bouwen.
Opinie

22/02/14 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

Buitenkansjes in het vooruitzicht

Ondanks het overheersend sombere klimaat, weet alvast één sector zich behoorlijk uit de slag te trekken: die van de renovaties.

Buitenkansjes in het vooruitzicht

© Belga

De belangrijkste spelers van de bouwsector hebben dat goed begrepen. Zo stemmen fabrikanten niet alleen hun producten, maar ook hun marketingstrategieën en communicatiecampagnes af op de eigenheid van de renovatiemarkt. Tegelijk zien we dat diezelfde fabrikanten tijdelijke samenwerkingsverbanden aangaan om hun productengamma te overstijgen en allesomvattende oplossingen te kunnen aanbieden. Goed gezien van hen! Meer nog dan nieuwbouw, vereisen renovaties immers een vlekkeloze coördinatie tussen de verschillende vakmensen en uiteenlopende materialen.

Op een zich sterk ontwikkelende renovatiemarkt krijgen architecten extra kansen om hun kennis en vaardigheden te tonen. Om in te spelen op alle verzuchtingen op het vlak van comfort én de huidige energienormen, worden verbouwingen steeds ingrijpender. Een heuse 'dirigent' die het overzicht bewaart, is dan ook geen overbodige luxe voor wie zijn investeringen wil omzetten in een reële meerwaarde op het vlak van levenskwaliteit en latere herverkoopwaarde.

Dat de renovatiemarkt zoveel kansen voor vakmensen creëert, is meteen goed nieuws voor wie wil gaan verbouwen: hoe meer spelers, hoe ruimer de keuze én hoe aantrekkelijker de prijzen. Deze gids wil u een aantal denkpistes aanreiken. En, wie weet: misschien maakt u hier wel kennis met uw toekomstige renovatiepartners.

Eric Cloes, hoofdredacteur

Postcode

Onze partners