Architectuur centraal op Batibouw

04/03/15 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

BATIBOUW is ondertussen helemaal onder stoom gekomen. Vandaag is het een bijzondere dag, en zetten we de architectuur centraal.

Architectuur centraal op Batibouw

© -

Deze morgen verwelkomden we Paola Viganò en Bas Smets ter gelegenheid van het evenement Concept & Build for students. Laatstejaarsstudenten architectuur en interieurarchitectuur waren er bijzonder talrijk aanwezig. Viganò en Smets behoren tenslotte tot de internationale top op het vlak van urbanisatie en landschapsarchitectuur.

Paola Viganò stond samen met de vorig jaar overleden Bernardo Secchi aan het hoofd van de Studio Associato Bernardo Secchi Paola Viganò. Het bureau is wereldwijd actief en gooide in ons land hoge ogen met onder meer Park Spoor Noord, het Theaterplein in Antwerpen en de begraafplaats en de Grote Markt van Kortrijk. Studio Associato Bernardo Secchi Paola Viganò is daarnaast ook betrokken bij de ontwikkeling van Nieuw Zuid in Antwerpen, waarvoor het samenwerkt met Bas Smets. Smets is landschapsarchitect, ingenieur-architect en stedenbouwkundig ontwerper. Hij verwierf op korte tijd een internationale reputatie door zijn ontwerpen voor landschappen en publieke ruimtes, en dit op heel diverse plekken in eigen land (Sledderlo-Genk, Kortrijk Xpo, dStationsplein Roeselare) en in het buitenland (Arles, Bordeaus, Hong Kong,...). Een hele eer dus om deze twee toppers te mogen ontvangen op BATIBOUW.

Vanavond staat ons nog heel wat moois te wachten. Naar jaarlijkse traditie worden dan de prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt. Realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven zullen er in de bloemetjes worden gezet. Ik kijk er alvast vol spanning naar uit!

Geert Maes, General Manager Batibouw

www.batibouw.be

www.belgianbuidlingawards.com

Postcode

Onze partners