Aardgas blijft populair

27/03/12 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Bron: Ik Ga Bouwen

De populariteit van aardgas blijft toenemen, zo blijkt uit de jaarlijkse bevraging van de aardgasfederatie bij installateurs van verwarmingsinstallaties. De verkoop van aardgasketels steeg het voorbije jaar met 8,7 procent tegenover 2010.

Aardgas blijft populair

© Thinkstock

Bij nieuwbouw blijft aardgas de eerste keus, als de woning op het net kan worden aangesloten. Op de tweede plaats komt stookolie. Alternatieve systemen zoals geothermische warmtepompen of pelletkachels blijven beperkt.

Voor wat renovatie betreft, werd in 69 procent van te vervangen toestellen gekozen voor aardgas. Meer dan helft van de mazoutgebruikers die op het aardgasnet konden worden aangesloten en van wie het toestel aan vervanging toe was, koos voor aardgas.

Trouwe gebruikers

Bestaande aardgasgebruikers zijn zeer trouw: maar liefst 99 procent kiest bij vervanging van het toestel opnieuw voor aardgas. De verkoop van aardgastoestellen steeg het voorbije jaar met 8,7 procent. Nominale cijfers geeft de federatie niet vrij. Tegenover tien jaar verdubbelde de verkoop van aardgasketels.

Het overgrote deel zijn wandketels, vloerketels maakten slechts 7 procent van het totaal aantal verkochte ketels uit. Ook condensatieketels zijn het populairst, met een aandeel van 81 procent in 2011. De aardgasfederatie wijst op het hogere rendement van dit soort ketels, waardoor de consument geld kan besparen. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Postcode

Onze partners