5 redenen waarom de eerste robotstofzuiger van Dyson de concurrentie naar huis speelt

05/09/14 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

Bron: Ik Ga Bouwen

Na een onderzoeks- en ontwikkelingsperiode van maar liefst zestien (!) jaar stelde James Dyson op donderdag de nagelnieuwe én allereerste robotstofzuiger voor.

5 redenen waarom de eerste robotstofzuiger van Dyson de concurrentie naar huis speelt

Na een onderzoeks- en ontwikkelingsperiode van maar liefst zestien (!) jaar stelde James Dyson op donderdag de nagelnieuwe én allereerste robotstofzuiger voor. De Dyson 360 Eye is een staaltje van intelligentie, zuigkracht en technologie.

'De meeste robotstofzuigers zijn gimmicks. Ze zien de omgeving die ze moeten stofzuigen niet, ze hebben weinig zuigkracht en ze maken niet naar behoren schoon', klinkt het bij James Dyson. Hij is trots op de allereerste robotstofzuiger in het gamma. Het huishoudhulpje laat de prestaties van andere robotstofzuigers meteen verbleken, en wel hierom.

1. Elk stofje moet eraan geloven Andere robotstofzuigers verwaarlozen vaak de schoonmaakprestaties. Om ervoor te zorgen dat de batterij zo lang mogelijk meegaat, worden er zwakke en vaak inefficiënte motoren gebruikt, wat betekent dat ze een lage zuigkracht hebben en minder stof opzuigen. Aangedreven door de efficiënte digitale V2-motor van Dyson, gebruikt de Dyson 360 Eye™ stofzuiger Radial Root Cyclone™ technologie om efficiënt het stof van het vuil te scheiden en zo stofdeeltjes van slechts 0,5 micron op te zuigen - 600 keer kleiner dan de punt aan het einde van deze zin.

2. Geen enkel hoekje wordt vergeten Zonder beeldsysteem zijn veel robots bij hun prestaties afhankelijk van het blindelings afgaan van de omgeving waardoor veel stukken worden overgeslagen. De Dyson 360 Eye™ stofzuiger ziet zijn omgeving door een uniek 360°-beeldsysteem en maakt op basis daarvan een plattegrond. Op deze manier kan hij intelligent en systematisch de kamer rond navigeren en zijn positie bepalen.

3. Efficiënte borstels Andere robotstofzuigers zijn afhankelijk van ronddraaiende borsteltjes om het vuil weg te werken, waardoor het vuil eigenlijk alleen maar verplaatst wordt. De borstelkop van de Dyson 360 Eye™ stofzuiger beslaat de gehele breedte van de machine, zodat hij niet afhankelijk hoeft te zijn van dergelijke "borsteltjes" om in de hoeken van de kamer schoon te maken. De borstel van de Dyson robot is voorzien van gepatenteerde koolstofvezelharentechnologie om het fijne stof van harde vloeren te verwijderen en van stugge nylon haren om het tapijt op te schudden en schoon te maken.

4. Rupsbanden zorgen voor een goede mobiliteit Andere robots bewegen zich voort op wielen, waardoor ze moeite hebben met verschillende vloertypes en om over bepaalde obstakels heen te komen. Net als bij legertanks, zorgen rupsbanden ervoor dat de Dyson 360 Eye™ robotstofzuiger bij alle soorten vloertypes zijn snelheid en richting kan behouden en makkelijk over kleine obstakels heen kan komen.

5. Instellen vanop afstand Dyson heeft een nieuwe app voor iOS en Android die ervoor zorgt dat Dyson-gebruikers het schoonmaken in huis goed en makkelijk kunnen bijhouden - zelfs als ze buitenshuis zijn. Met deze app kun je het schoonmaakschema van je Dyson robot zelfs instellen als je in het buitenland bent of op vakantie - en dus terugkomt in een schoon huis! Met één druk op de knop stel je een eenmalige schoonmaakbeurt in of een terugkerend schoonmaakschema.

(Vanaf 2015 lancering in Japan, de rest van de wereld volgt.)

Postcode

Onze partners