Ontdek het appartementsgebouw van de toekomst

21/04/15 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

Vind jij het vervelend altijd hetzelfde uitzicht te hebben vanuit je appartement? Dan zou jij de ideale bewoner zijn van het thesisproject Turn to the Future van de Taiwanese designer Shin Kuo. Hij ontwierp namelijk een rond haar eigen as draaiend appartementsgebouw, waardoor bewoners elke dag een ander uitzicht hebben.

Ontdek het appartementsgebouw van de toekomst

© Shin Kuo

De toren is opgebouwd uit verschillende losse woonunits die rond een spiraal draaien. Het systeem is te vergelijken met dat van een roller coaster, alleen gaat het (gelukkig voor de toekomstige bewoners) net iets minder snel. Elk appartement begint bovenaan en draait door de spiraal horizontaal naar beneden. Wanneer een appartement de bodem raakt, wordt de unit met behulp van hydraulische systemen en een kraan terug naar de top van het gebouw gebracht, om zo opnieuw in de neerwaartse spiraal terecht te komen.

De toren is opgebouwd uit verschillende losse woonunits in een spiraal.

De toren is opgebouwd uit verschillende losse woonunits in een spiraal. © Shin Kuo

Delen

Dit project is een voorstel voor een nieuwe manier van leven en wonen. Ik bied mensen een nieuwe kans om te communiceren met een levende ruimte en om te interageren met de stad.

Ontwerper Shin Kuo

Het uitzicht langs binnen.

Het uitzicht langs binnen. © Shin Kuo

Zowel de mechanismen waarmee het gebouw zal draaien als de aparte units zullen voor een groot deel door een 3D-printer worden gemaakt. Hoe het allemaal juist in zijn werk zal gaan, ontdek je in dit filmpje.

Bekijk meer van Shin Kuo's ontwerpen op zijn website.

(EK)

Postcode

Onze partners