Kot te duur, dus student bouwt zelf een huis

07/09/15 om 16:08 - Bijgewerkt op 20/02/17 om 08:19

Voor tien vierkante meter en een wastafel dichtbij de campus betaal je je algauw blauw. Dat had een student uit Michigan er niet voor over, dus besloot hij maar zijn eigen huis te bouwen.

Kot te duur, dus student bouwt zelf een huis

© Youtube

De 21-jarige Christopher Cerk spendeerde 700 euro per maand aan de huur van zijn eigen studentenkamer toen hij besloot zelf een onderkomen te bouwen. Dat kostte de student 13.000 dollar: als hij er twee jaar in woont, bespaart hij op het einde van de rit zo'n 6000 dollar.

Ecologisch

Voor Christopher speelde niet alleen de prijs mee in de keuze om een eigen huis te bouwen, want de student heeft nu ook veel meer ruimte. Veel studenten kunnen alleen maar dromen van 32 vierkante meter.

Delen

"Iedereen die zijn handen uit de mouwen wil steken, kan een huis bouwen."

Bovendien vindt Cerk dat we tegenwoordig te groot wonen. Hij pleit voor een effectiever gebruik van de ruimte die we hebben en om simpeler te gaan leven. Met zijn zonnepanelen genereert hij net genoeg energie om zijn laptop en gsm op te laden, te koken, zijn huisje te verwarmen en het van licht te voorzien. Stromend water is er niet, maar de student maakt gebruik van een composttoilet.

YouTube

Hoe de student er overigens in slaagde zelf een huis te bouwen? Hij keek wat YouTube-filmpjes en begon eraan. "Iedereen die zijn handen uit de mouwen wil steken, kan een huis bouwen."

(EK)

Postcode

Onze partners