In beeld: een rijhuis vol verrassingen

23/10/14 om 11:16 - Bijgewerkt om 12:03

Tussen twee andere percelen in, op een boogscheut van het bos, ontwierp architect Thierry Sherrington een moderne woning. Die werd op het smalle terrein vooral in de hoogte uitgebouwd. De speelse loopbruggetjes in het gul opengewerkte volume definiëren de ruimtes.

Architect Thierry Sherrington gaf het huis vorm alsof hij er zelf zou gaan wonen. En dat was eerst ook de bedoeling, tot zijn leven een andere wending kreeg. Omwille van een gezinsuitbreiding, werd het huis op het einde van de werken te koop aangeboden. De nieuwe eigenaars toonden zich meteen enthousiast: "We wisten meteen dat dit was wat we zochten. We wilden vooral meer licht, meer ruimte en een grotere tuin. We droomden van een moderne stadswoning. De ruimtes zijn hier sowieso opener, en dat is heel prettig", vertellen ze.

Net als de architect die het huis heeft gebouwd, lieten de huidige eigenaars zich verleiden door de geografische ligging: een landelijke plek nabij Luik, op een steenworp van het centrum. "Ik was gecharmeerd door de nabijheid van de stad én het uitzicht", herinnert de architect zich. "Mijn zus had het naburige perceel gekocht en ik begeleidde de werken. We streefden vooral naar continuïteit. Voor een architect is het altijd een uitdaging om een huis te ontwerpen tussen twee belendende percelen in: er zijn beperkingen en de formule is beperkt, maar aan de andere kant is zo'n project makkelijker dan een vrijstaande woning met weinig referentiepunten. Hier moesten we vertrekken van de aanpalende panden en de afmetingen van het terrein."

Lees meer in 'Ik ga bouwen & renoveren' n°375

Atelier DSH

Architect Thierry Sherrington

www.atelierdsh.be

Onze partners