Een loft tussen de bomen

30/10/13 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Dit project in Brussel is de vrucht van twee talenten. Het ontwerp en de wind- en waterdichte ruwbouw zijn van de hand van architecte Michèle Verhelst, terwijl de binnenhuisinrichting het werk is van de bouwheer himself. Samen schiepen ze deze loft boven op het dak van een bestaand appartementsgebouw, te midden van de bomen.

De bouwheer, eigenaar van een appartementsgebouw uit 1925, wenste een flat bovenop zijn bestaande gebouw. Hij droomde van een lichte woning met zuivere lijnen en ruime terrassen met zicht op het boomrijke landschap aan weerskanten van het gebouw. De structuur van het bestaande gebouw van twee verdiepingen was minder hoog dan die van de aanpalende gebouwen, dus wat de stedenbouwkundige regels van de gemeente betrof, was het project perfect haalbaar. Architecte Michèle Verhelst stelde daarom een optopping voor in houtskelet met een plat dak aan de straatkant en een omgekeerd hellend dak aan de tuin- of achterkant, aan de binnenkant van het huizenblok.

Tekst: Stephan Debusschere Foto's: Laurent Brandajs

Onze partners