Sociale woontoren krijgt verticaal bos

Sociale woontoren krijgt verticaal bos

Strijp-S, het nieuwe woongedeelte in Eindhoven, krijgt een groene toets. Stefano Boeri Architetti, het architectenbureau dat het ...

In beeld: een huis met twee gezichten

In beeld: een huis met twee gezichten

De stenen gevel aan de straatkant is bijna volledig gesloten. De getrapte volumes aan de tuinzijde zijn grotendeels beglaasd. ...

Nieuwbouw openMeer over Nieuwbouw open

Nieuwbouw halfopenMeer over Nieuwbouw halfopen

Nieuwbouw geslotenMeer over Nieuwbouw gesloten

Appartementen & loftsMeer over Appartementen & lofts

In beeld: Stadswoning zet groen in de kijker

In beeld: Stadswoning zet groen in de kijker

Voldoende volume tussen gemene muren in, maximaal natuurlijk licht en voeling met de natuur in hartje stad - dat zijn de troeven van dit project, een realisatie van architectentandem Ofer Levy en Daniele Wagner. Achter de smalle, bijna blinde gevel wacht een verrassing van formaat.

Brusselse vereniging bouwt woonBox voor mensen met lage inkomens

Brusselse vereniging bouwt woonBox voor mensen met lage inkomens

De vereniging Samenlevingsopbouw Brussel gaat woonBoxen bouwen voor mensen met lage inkomens. De box moet de leegstand in Brussel tegengaan en is ook een antwoord op het gebrek aan betaalbare woningen in het gewest.

Vastgoedspelers hebben grote plannen met de 'hellhole'

Vastgoedspelers hebben grote plannen met de 'hellhole'

Verschillende grote vastgoedspelers hebben de komst van de Amerikaanse president Donald Trump aangegrepen om hun plannen met Molenbeek aan te kondigen. Samen investeren ze in de bouw van meer dan 450 woningen en appartementen, nieuwe scholen, verschillende crèches, kantoren en winkels in de Brusselse gemeente. Hun motto? "Molenbeek is not a hellhole, but a heaven for investors."

In beeld: De gedroomde vakantiewoning, maar dan gewoon thuis

In beeld: De gedroomde vakantiewoning, maar dan gewoon thuis

Het bouwterrein lag moeilijk, maar voor architect Stéphane Dortu was het vanzelfsprekend: het huis moest in de glooiing van het terrein worden ingebouwd, zodat het onzichtbaar zou zijn vanaf de straat. Een van de gevels is dus volledig blind, maar de andere werd helemaal opengegooid en laat het licht tot diep in de woning binnen, met een quasi onbelemmerd zicht op tuin en omgeving.

In beeld: Van vervallen loods naar lichte gezinswoning met loftallures

In beeld: Van vervallen loods naar lichte gezinswoning met loftallures

Wat ooit een donkere, vervallen loods was, groeide via een doorgedreven renovatie uit tot een fraaie eengezinswoning met een overvloedige lichtinval. De nadelen van de originele constructie werden integraal omgebogen in waardevolle voordelen. Met dank aan enkele welgemikte architecturale ingrepen.