Welke premies biedt de Brusselse overheid?

02/03/15 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

Op Batibouw kan u in de Patio terecht voor advies van allerhande instanties en organisaties die bij de bouwsector betrokken zijn. Zo is ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aanwezig. Ik ga Bouwen verzamelde voor u een praktisch overzicht van alle premies en voordelen.

Welke premies biedt de Brusselse overheid?

© iStock

Ten eerste zijn er twee leningen waar u beroep kan op doen: de Brusselse groene lening voor isolatiewerken, ventilatie en temperatuurregeling (meer info: www.credal.be). Daarnaast is er ook een krediet voor energieprestaties waar u beroep kan op doen. Dit krediet geldt voor investeringen in isolatie, verwarming en duurzame energie (meer info: www.woningfonds.be).

Ten tweede wordt er een onderscheid gemaakt tussen premies voor de werken en premies na de werken. Vooral de renovatiepremie is hierbij interessant, aangezien die geldt voor alle renovatiewerken die worden uitgevoerd. Voorwaarde is dat het gebouw ouder dan 30 jaar moet zijn en dat er maximum bedrag van 35.000 kan toegekend worden (meer info: www.huisvesting.irisnet.be). Vervolgens zijn er ook nog premies voor de gevelverfraaiing, klein erfgoed en voor een beschermd gebouw.

Na de werken kan u nog beroep doen op energiepremies voor een energie audit, isolatie en ventilatie, verwarming, duurzame energie en efficiënte huishoudapparaten (meer info: www.leefmilieubrussel.be).

Ten slotte kan u in Brussel uiteraard ook genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%, van gemeentelijke premies en van de federale fiscale voordelen voor dakisolatie, werken voor beveiligen tegen inbraak en brand, beschermd gebouw en renovatiewerken aan een woning verhuurd via een sociaal verhuurkantoor.

(RDM)

Postcode

Onze partners