1 op 5 Belgen besteedt vakantiegeld aan woning

26/05/15 om 13:58 - Bijgewerkt om 14:07

Het vakantiegeld staat binnenkort weer op de rekening! Dat wordt meestal wel besteed aan de vakantie of om de spaarrekening te spekken, maar bijna één op vijf Belgen zal de som toch gebruiken om te klussen in huis. Dat blijkt uit onderzoek van fabrikant van intelligente thermostaten Honeywell.

1 op 5 Belgen besteedt vakantiegeld aan woning

© iStock

Honeywell gaf onderzoeksbureau Multiscope de opdracht een onderzoek te voeren naar de besteding van vakantiegeld. In totaal werden 1.000 mensen in België ondervraagd. Daaruit bleek dat een kleine helft (45 %) van de Belgen het bedrag gebruikt om op vakantie te gaan, terwijl 41 % zijn spaarpot aanvult met het extraatje.

18 % van de ondervraagde Belgen investeert het vakantiegeld in de verbetering van hun woning. Hiervan spendeert meer dan de helft (55 %) het geld voornamelijk aan verbouwingen. Op nummer twee staat het verduurzamen van de woning (19 %).

65 % van de 'vakantiegeldklussers' geeft aan dat comfort een belangrijke rol speelt bij het investeren in het huis, voor 31 % staat meer energie besparen centraal bij de renovaties. Daarbij kan een intelligente thermostaat hepen, zo oppert Honeywell.

(EK)

Postcode

Onze partners