'Komen Isoleren' en 3 andere ludieke filmpjes over energiezuinig wonen

30/03/15 om 18:20 - Bijgewerkt om 18:07

Om nog meer (kandidaat-)verbouwers het belang van dakisolatie, van hoogrendementsglas en -ramen, van zuinige verwarming en van muurisolatie te doen inzien, stelde Renovatie2020.be onlangs een nieuw filmplatform voor: Kanaal2020

'Komen Isoleren' en 3 andere ludieke filmpjes over energiezuinig wonen

© kanaal2020

Met het Energierenovatieprogramma 2020 stelde de Vlaamse overheid zich tot doel om alle energieverslindende woningen te bannen door te focussen op vier actiepunten: alle daken en/of zoldervloeren degelijk isoleren, alle enkele beglazing vervangen door hoogrendementsglas - d.i. glas dat nog 3 x beter isoleert dan 'gewoon' dubbel glas -, alle verouderde of elektrische verwarmingsinstallaties vervangen, en buitenmuren isoleren.

Het zijn dan ook precies deze 4 energiezuinige renovatiemaatregelen waar de website Renovatie2020.be de Vlaamse verbouwer doorheen gidst. Wie er één (of méér) van de 4 renovatie2020-stappen aanklikt, krijgt op een overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar informatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn.

Kanaal2020

Om nog meer mensen te overtuigen van het belang van energiezuinig renoveren, en om de drempel naar het zetten van één of meer renovatie2020-stappen nog lager te maken, lanceerde renovatie2020.be een filmplatform: Kanaal2020.

Via ludieke filmpjes wil de organisatie verbouwers op een grappige en laagdrempelige manier het belang van deze vier renovatie2020-stappen te laten inzien.

Zo is er 'Komen Isoleren' over dakisolatie

'Landbouwer Zoekt Venster' over hoogrendementsglas en -ramen

'Wat Schaft de Ketel' over zuinige verwarmingsketels

en 'De Warmste Mens Ter Wereld'

Lees meer over:

Postcode

Onze partners