Klassieke gevel, modern interieur

14/11/13 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Achter de gevel van deze stadswoning in Luik gaat een wel erg modern interieur schuil. Na er jaren te hebben gewoond, besloten de eigenaars om, met de hulp van de architecten van het bureau Crahay & Jamaigne, de indeling van het huis volledig om te gooien.

Van buitenaf ziet het huis er hetzelfde uit als de andere in de straat. Een klassieke indeling met twee op elkaar aansluitende vertrekken, uitgebreid met een aanbouw. De eigenaars hielden jaren aan die indeling vast. Hoewel aan de gevel niets is veranderd, herbergt het pand vandaag een moderne en ruime woning met veel licht. Dat is het resultaat van een aantal architecturale ingrepen die de levensstijl van de bewoners behoorlijk hebben beïnvloed.

Tekst: Léa Bierlin Foto's: Laurent Brandajs

Onze partners