Verlaten huis komt weer tot leven dankzij 4000 bloemen

11/06/15 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:14

Wie een visie heeft, moet deze uitwerken, moet de Amerikaanse Lisa Waud gedacht hebben toen ze vorig jaar twee verlaten, vervallen huizen in haar thuisstad Detroit voor 500 dollar opkocht om ze vervolgens met bloemen te vullen.

Verlaten huis komt weer tot leven dankzij 4000 bloemen

© Flower House Detroit

Het idee voor haar Flower House begon bij Waud te groeien nadat ze de de eerste show van Raf Simons voor Dior zag, in 2012. De ontwerper had aan de (tevens Belgische) bloemist Mark Colle gevraagd om de volledige expositieruimte te bekleden met bloemen voor een magisch effect.

Waud haalde al het puin uit de huizen en plande al een eerste "kleinschalige" expo waarbij ze één van de huizen voor 48h lang met meer dan 4000 bloemen bekleedde. Slechts een voorsmaakje bij wat ze in oktober plant te doen, laat ze weten aan de website BoredPanda, al wil ze nog niet te veel prijsgeven. Het project zal in ieder geval langer duren en meer bloemen bevatten.

"Ik hoop gewoon dat deze deconstructie en dit hergebruik van deze gebouwen mensen zal inspireren en aanzetten om verlaten gebouwen op een andere manier te zien, niet als tekenen van verval maar als canvassen voor hun kunst. Zo worden ze op een ecologische manier hergebruikt en worden het landmarks met een positieve connotatie."

Postcode

Onze partners