De keukentrends voor u gespot op Batibouw

28/02/15 om 09:20 - Bijgewerkt om 00:06

In paleis 11 worden naar jaarlijkse gewoonte de mooiste en nieuwste keukentrends voorgesteld. Zeker een bezoekje waard voor wie inspiratie wil opdoen! Ik ga Bouwen verzamelde voor u dé keukentrends van Batibouw 2015.

De keukentrends voor u gespot op Batibouw

© Novy Fusion

Open ruimte met veel opbergruimte

Eén van de voornaamste trends binnen de keukens is het belang van open ruimte. De keuken wordt steeds meer - en dat is een trend die al enkele jaren aan een opmars bezig is - een integraal deel van de leefruimte.

De keukentrends voor u gespot op Batibouw

© Bulthaup

Daarnaast is die keuken uitgerust met tal van modulaire systemen die bijdragen aan de functionaliteit. Denk aan handige ladekasten en geïntegreerde apparaten.

It's all about design

Een strakke afwerking met perfecte uitlijning is een trend die bij veel keukenmerken gespot wordt. Ook de meer praktische - en dus minder esthetische aspecten - van de keuken worden op een mooie manier in het design verwerkt.

Zo worden stopcontacten (met een usb-aansluiting) en dampkappen mooi 'verstopt' en worden de plinten verlaagd om meer opbergruimte te creëren. De kasten en laden worden afgewerkt met ledverlichting en ook de handvaten zijn quasi volledig uit het beeld verdwenen. De grijploze keuken is volledig in.

De keukentrends voor u gespot op Batibouw

© Bulthaup

Ten slotte wordt het klassieke granieten werkblad stilaan vervangen door een houten, keramisch of composiet werkblad. Wat betreft het kleurgebruik zien we vooral wit, grijs, champagne met af en toe een fel kleuraccent.

(RDM)

Lees meer over:

Postcode

Onze partners