Ben jij groen ingesteld?

Ben jij groen ingesteld?

Wist je dat 86 % van de Belgen zijn afval scheidt? En dat 43 % bij de keuze van een verwarmingstoestel op het energielabel let? In een onderzoek naar het milieugedrag in 13 Europese landen staat België op de achtste plaats. Hoe milieubewust ben jij? Wat is jouw Green IQ?

Word een groene superheld!

Word een groene superheld!

Om een groene superheld te worden, hoef je alleen je stroom-, water- en energieverbruik te verlagen. Eerder een kwestie van gezond verstand dan een heldendaad, maar in elk geval goed voor het milieu én voor je portemonnee.

De duowoning, voordelig en solidair

De duowoning, voordelig en solidair

In het Limburgse dorp Lanklaar heeft een jong gezin gekozen voor een duowoning, waarbij de grootouders in een aangrenzend huis wonen. Beide woningen maken gebruik van hetzelfde systeem voor verwarming en warmwaterproductie. Niet alleen zuinig, maar ook milieuvriendelijk.

Altijd verbonden

Altijd verbonden

We zijn allemaal geconnecteerd. Dat is niet alleen handig in het dagelijkse leven, maar ook een manier om fors te besparen. Huishoudelijke apparaten, toegangsdeuren, slimme stopcontacten, thuisbioscopen, tuinen en verwarmingstoestellen: ze kunnen allemaal met een pc, tablet of smartphone van op afstand worden beheerd.

Een groen en slim label

Een groen en slim label

Verwarmingstoestellen worden voortdurend verder ontwikkeld. Ze worden steeds innovatiever en efficiënter, waardoor ook meer energie kan worden bespaard. De meest geavanceerde krachtigste dragen het Green iQ-label. Peter Van Stevens, Head of Product Management & Training bij Vaillant, legt uit wat dat precies inhoudt.

Respect voor het milieu, een levensfilosofie

Respect voor het milieu, een levensfilosofie

Leen en Koen Wildemeersch bouwden een modern huis in Aalter. Omdat ze milieubewust zijn, kozen ze voor een energiezuinig en uit duurzame materialen vervaardigd verwarmingssysteem waarmee ze bovendien op afstand hun verbruik kunnen regelen. Zo hopen ze bij te dragen aan een groene en schone wereld voor hun kinderen.