Nieuwe website toont hoeveel u kunt besparen dankzij hernieuwbare energie

04/03/15 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:56

Met de nagelnieuwe website MijnHernieuwbareEnergie.be wil Test-Aankoop de consumenten informeren over hernieuwbare energie, hen op de voordelen wijzen en hen aanzetten om te veranderen.

Nieuwe website toont hoeveel u kunt besparen dankzij hernieuwbare energie

© Belga

Consumentenorganisatie Test-Aankoop richt zich al een hele tijd op de energiemarkt, maar in het verleden beperkte zich dat vooral tot groepsaankopen. Met steun van de Europese Unie lanceert Test-Aankoop nu een pilootproject met een community-website Mijn Hernieuwbare Energie.

Eerst en vooral wil deze website de consument een mooi overzicht geven van de beschikbare mogelijkheden voor hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen, zonneboilers en pelletkachels. De webstek biedt heel wat praktische info, waaronder bijvoorbeeld de gemiddelde kostprijs.

Daarnaast biedt Mijn Hernieuwbare Energie ook een rekenmodule aan zodat elke geïnteresseerde kan berekenen hoeveel je kunt besparen als je de stap waagt om te investeren in hernieuwbare energie. Dankzij enkele eenvoudige parameters, zoals de ouderdom van de woning en de inplanting, kan dit snel berekend worden.

Tot slot voorziet de website ook in een echte community, waarbij gebruikers op een forum hun ervaringen en tips kunnen delen. Daarnaast zullen experts van Test-Aankoop en andere, niet aan bedrijven gerelateerde, organisaties hun expertise delen met de leden.

Bezoekers van de website hoeven zich niet meteen te registreren, want ook zonder registratie kan je gebruik maken van de vele info. Wie wil deelnemen in de online discussies moet zich wel even aanmelden. (AB)

Postcode

Onze partners