3 tips om een geschikte architect te vinden

11/12/14 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Heeft u bouw- of verbouwplannen en bent u op zoek naar een architect? Wij verzamelden enkele tips en aandachtspunten om de ideale bouwpartner voor uw project uit te kiezen.

3 tips om een geschikte architect te vinden

© Thinkstock

- Persoonlijke voorkeur

Stel uzelf de vraag of u met een groot architectenbureau of met een individueel werkende architect wilt samenwerken. Houdt u van een persoonlijke aanpak of apprecieert u een groot kantoor omwille van de vele mogelijkheden, ook qua technische ondersteuning.

- Regio

Het is belangrijk om te weten of de door u gekozen architect in uw buurt woont of werkt. Op die manier is 'even binnenspringen' veel makkelijker en kan hij/zij ook makkelijker op al uw vragen antwoorden. Als uw architect bekend is met de streek waar u wenst te bouwen of verbouwen, dan kan hij ook helpen naar het vinden van goede lokale aannemers.

- Voorbereiding

Blader door tijdschriften, snuister op portfoliowebsites van architecten en ga op stap om op voorhand goed de stijl vast te leggen van waaraan uw plannen moeten voldoen. Zo kunt u ook op voorhand wat inschatten welke architect beter aansluit bij uw persoonlijke smaak, zo komt u niet voor verrassingen te staan. (AB)

Postcode

Onze partners